Nieuws: Casestudy Zorg-Vuldig: “Ondersteuning op het moment dat het nodig is”

28-04-2022

Hallo allemaal, door busy season was het even wat rustiger op onze nieuwspagina, maar hier ben ik weer! Dit keer geen blog, maar een casestudy waarin één van onze klanten Zorgorganisatie Zorg-Vuldig centraal staat. We spraken Astrid Coene - Beereboom, directeur financiën en mede-eigenaar van Zorg-Vuldig, over onze samenwerking. Veel leesplezier!

Over Zorgorganisatie Zorg-Vuldig

"Zorgorganisatie Zorg-Vuldig levert zorg van 0 t/m 120 jaar, oftewel van wieg tot het graf. Onze organisatie is in 2000 opgericht als een kraamzorgorganisatie. Onze kraamverzorgenden ondersteunen tijdens de bevalling en leveren kraamzorg in de eerste acht dagen na de geboorte. Sinds 2003 levert Zorg-Vuldig ook thuiszorg, thuiszorg is een breed pakket van zorgdiensten. Zorg-Vuldig levert huishoudelijke zorg, persoonlijke zorg en verpleging, individuele begeleiding, kindzorg en maaltijdverzorging."

Astrid Coene - Beereboom Zou je iets willen vertellen over jouw rol binnen Zorg-Vuldig?

"Zelf ben ik sinds 2004 werkzaam binnen Zorg-Vuldig. Ooit begonnen op zorgcoördinatie en al werkende en lerende doorgegroeid in HRM en financiën. Samen met mijn collega’s Marja Sinteur en Nadine van Huuksloot hebben we in september 2020 Zorg-Vuldig overgenomen. Sinds september 2020 ben ik dus directeur financiën en mede-eigenaar van Zorg-Vuldig. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor alle niet-directe zorgzaken, zoals financiën, HRM, beheer kantoorpand en allerlei andere algemene zaken." 

"Zorg-Vuldig heeft momenteel 210 medewerkers in dienst, voornamelijk dames en een enkele heer. De zorg kenmerkt zich door veel parttime medewerkers, van alle leeftijden, van studenten tot (bijna) gepensioneerden en iedereen er tussenin."

De samenwerking tussen Zorg-Vuldig, Audit To Be en Stolp+KAB.

Zorg-Vuldig is ooit gestart als eenmanszaak en in 2005 een BV geworden. Op het moment dat Zorg-Vuldig groter en professioneler werd, was professionelere ondersteuning gewenst. "Persoonlijk kende ik Kees van Leeuwen en Stolp al van een administratieve bijbaan, die ik toen nog had. Dus toen Zorg-Vuldig op zoek was naar een andere accountant en salarisbureau, is Stolp in beeld gekomen."

"Inmiddels zijn we vele jaren verder en zijn we zeer tevreden over de samenwerking met Stolp+KAB en Audit To Be. Onze salarisadministratie is een zeer bewerkelijke administratie, die wij zoveel mogelijk zelf verwerken, maar waarbij wij de professionals van Stolp+KAB nodig hebben om dit goed te verlonen."

Partners die adviseren en kritisch controleren

"Daarnaast hebben we als zorgorganisatie te maken met veel stakeholders en regelgeving rondom de verantwoording en jaarrekening. Stolp+KAB en Audit To Be zijn voor ons de partners, die ons adviseren en naast ons staan, maar ook controleren en kritisch zijn naar onze bedrijfsvoering."

"Wat voor ons zo fijn werkt, is dat zowel Stolp+KAB als Audit To Be ons ondersteunt zoveel als nodig is. Waar in het begin veel werk door Stolp+KAB en Audit To Be werd gedaan, is dat langzaam verschoven naar een controlerende en adviserende rol. Als organisatie willen wij graag zoveel mogelijk zelf kunnen doen, maar wel met de juiste ondersteuning op het moment dat het nodig is. En dat is precies wat deze organisaties doen. Daarnaast hebben ze vaste medewerkers, waar we mee kunnen lezen en schrijven, dus dat werkt echt heel fijn."

"Wij hopen nog vele jaren met Stolp+KAB en Audit To Be samen te werken!"

Bekijk ook

Busy season: de eindejaarscontroles

01-02-2022

Hallo allemaal! Fris en fruitig in het nieuwe jaar ben ik er weer om jullie te voorzien van een nieuwe blog. Dit keer vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over de eindejaarscontroles die per heden aanvangen. Ook wel de start van ons zogeheten 'busy season'! Eindejaarscontroles = volle agenda'sHalverwege januari komen de eerste eindejaarscontroles op gang. Onze agenda's zitten dan bomvol werk en een hele leuke, drukke en leerzame tijd breekt weer aan. Zo staan de volgende werkzaamheden de komende periode op de planning: Overleg met....

Lees meer

Voorraadinventarisaties

31-12-2021

Hi allemaal! Daar ben ik weer met een nieuwe blog. Dit keer vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over de voorraadinventarisaties die rond deze tijd van het jaar plaatsvinden.December = voorraad tellen....

Lees meer

Vervolg actualiteiten in de accountancybranche

07-12-2021

Hi allemaal, daar ben ik weer. Als vervolg op mijn voorgaande blog schrijf ik, Annemiek, deze blog samen met Anneloes. Anneloes is onze hr-stagiair én mijn tweelingzus. Zij verricht voor Stolp+KAB en Audit To Be....

Lees meer

De laatste loodjes voor de zomervakantie

14-07-2021

Welkom op de eerste Audit To Be blog, mijn eerste blog ooit die ik, Annemiek Schoneveld, schrijf. Spannend, maar zeker ook heel leuk en leerzaam. Ik kan niet wachten om jullie middels deze blog periodiek een inkijkje te....

Lees meer