Blog: De laatste loodjes voor de zomervakantie

14-07-2021

Welkom op de eerste Audit To Be blog, mijn eerste blog ooit die ik, Annemiek Schoneveld, schrijf. Spannend, maar zeker ook heel leuk en leerzaam. Ik kan niet wachten om jullie middels deze blog periodiek een inkijkje te geven in mijn werk als controlerend accountant.

Even voorstellen

Laat ik allereerst beginnen om mijzelf even kort voor te stellen.

Mijn naam is Annemiek Schoneveld en ik ben 25 jaar oud. Na het afronden van mijn opleiding hbo Accountancy ben ik nu al bijna vier jaar met veel plezier werkzaam in de controlepraktijk bij Audit To Be. Sinds afgelopen september heb ik een mooie nieuwe uitdaging gekregen in de functie als controleleider. Daarnaast heb ik afgelopen januari mijn theoretische opleiding voor Registeraccountant succesvol afgerond aan Nyenrode.

De laatste loodjes: jaarrekeningen afronden

Terwijl ik deze blog schrijf zijn we binnen ons team bezig met de laatste loodjes voor de zomervakantie. Dit houdt in dat de laatste besprekingen van de jaarrekeningen 2020 zijn gepland en worden gevoerd en dat uiteindelijk de laatste mooie “pakketjes” van jaarrekeningen inclusief controleverklaring de deur uit gaan.

Het was een druk en hectisch controlejaar en ik denk dat iedere collega en iedere andere accountant zich daarin kan vinden. Maar wij zeggen bij Audit To Be altijd: "wij denken niet in problemen, maar in oplossingen.”  Wij houden van een uitdaging en zonder twijfel kan gezegd worden dat 2020, voornamelijk als gevolg van de coronacrisis, een uitdagend jaar is geweest.

Zomervakantie in zicht

Na een druk controlejaar is het ook goed om met elkaar uit te kijken naar de aanstaande zomervakantie. In bijna heel het land is de zomervakantie begonnen en ook bij ons op kantoor zal op korte termijn genoten worden van een welverdiende vakantie. Voordat iedereen uitvliegt staat er echter eerst nog een afdelingsuitje en barbecue gepland. Het moment om met elkaar terug te blikken op het afgelopen controlejaar en de start van een periode om op te laden voor het nieuwe controlejaar. Volgen jullie Audit To Be op Instagram om mee te kijken tijdens ons uitje?

Ik hoop dat ik jullie interesse en nieuwsgierigheid heb gewekt en neem jullie in mijn volgende blog graag iets dieper mee in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne zomervakantie en hopelijk tot snel in mijn volgende blog!

Groetjes Annemiek

Bekijk ook

Werkdruk in de accountancy, hoe gaan wij daarmee om?

21-10-2021

Hallo allemaal, in deze blog vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over de actualiteiten in de accountancybranche. Ik ga specifiek in op de werkdruk en het personeelstekort in de accountancy. Ook deel ik mijn visie hierover met jullie.Werkdruk in de accountancyHet is een regelmatig terugkerend onderwerp op diverse nieuwssites voor accountants: de hoge werkdruk. Zeker in het voorjaar, het zogeheten 'busy season'. Steeds meer jonge professionals geven aan dat de combinatie werk, studie en privé niet meer in balans is.Volgens de nieuwssite de Accountant (2020) wordt de....

Lees meer

Nieuwe collega’s Jill en Shabana stellen zich voor

21-09-2021

Hi allemaal! In deze blog laat ik, Annemiek, jullie kennismaken met onze nieuwe collega's: Jill (J) en Shabana (S). Willen jullie jezelf even kort voorstellen?J: "Hoi, ik ben Jill! Ik ben 19 jaar en dit jaar....

Lees meer

Werken in de accountancy, wat komt erbij kijken?

09-08-2021

Hallo allemaal, daar ben ik weer. In deze blog vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over mijn dagelijkse werk als controlerend accountant.ControleseizoenIn theorie is een controleseizoen opgedeeld in twee....

Lees meer