Blog: Nieuwe collega’s Jill en Shabana stellen zich voor

21-09-2021

Hi allemaal! In deze blog laat ik, Annemiek, jullie kennismaken met onze nieuwe collega's: Jill (J) en Shabana (S). 

Willen jullie jezelf even kort voorstellen?

J: "Hoi, ik ben Jill! Ik ben 19 jaar en dit jaar begonnen met de studie Accountancy aan Nyenrode. Dit is een deeltijd studie, waarnaast ik werk bij Audit To Be."

S: "Mijn naam is Shabana en ik ben 20 jaar. Naast werken bij Audit To Be studeer ik Bachelor of Science Accountancy aan Universiteit Nyenrode."

Wat is jullie eerste indruk van werken bij Audit To Be?

J: "Mijn eerste indruk is heel positief! Audit To Be heeft een heel gezellig kantoor. Iedereen is vriendelijk naar elkaar en vindt het gezellig om tussendoor een praatje te maken. Ik heb me ook nog geen één keer opgelaten gevoeld om een vraag te stellen. Wat heel fijn is, omdat alles nog nieuw is." 

Hoe zijn jullie bij Audit To Be terecht gekomen?

S: "Ik ben benaderd vanuit Audit To Be. Ik zocht zelf naar een klein bedrijf waar collega's niet alleen gefocust zijn op werk, maar waar ook een saamhorigheids- en familiegevoel zou zijn. Dit zag ik duidelijk terug bij Audit To Be, waardoor het mij erg aansprak." 

De opleiding aan Nyenrode is ook gestart. Wat vinden jullie van de combinatie tussen werk en studie?

S: "Ik vind het persoonlijk erg fijn! Wat ik op werk meekrijg, zie ik ook terug in de leerstof. De afwisseling tussen theorie en praktijk is ideaal om beter te leren en te onthouden. Het is wel belangrijk om zo efficiënt mogelijk je dag in te plannen. Zo houd je dan ook voldoende tijd over voor andere leuke actiiviteiten."

J: "Ik merk dat het wel even schakelen is. Vooral omdat ik daarnaast ook nog mijn eigen onderneming heb. Ik vind het wel heel leuk, omdat je niet alleen in de schoolboeken zit, maar ook in de praktijk bezig bent." 

Wat is het leukste dat jullie deze eerste weken hebben geleerd of meegemaakt bij Audit To Be?

J: "De gezelligheid! ER is ruimte voor een praatje tijdens werk. Ook toen er laatst iemand jarig was, werd iedereen op kantoor bij elkaar geroepen om als verrassing even te zingen en gezellig samen te lunchen."

S: "Ik vind het leuk dat ik direct mee mocht naar de klant. Zo krijg ik de mogelijkheid om het hele proces bij de klant mee te maken. Hier leer je veel van en ik heb een beter beeld kunnen vormen van hoe de processen verlopen."

Wat zouden jullie mee willen geven aan studenten die nog zoekende zijn en niet precies weten wat ze willen doen?

J: "Voor mij is het heel belangrijk dat je, natuurlijk, goed wordt begeleid. Maar ook dat ik mezelf kan zijn. Op het kleine kantoor van Audit To Be hangt een gezellige sfeer en zegt iedereen elkaar gedag. Ik kan bij veel collega's terecht als ik een vraag heb en staan ze bijna altijd direct klaar om mij te helpen. Dat is gewoon heel fijn."

S: "Mijn tip is echt, mocht je in de richting van accountancy willen gaan, kies vooral voor een duale studie. Je kan er heel veel uit halen en het werk zelf is ook heel afwisselend."

Combineer jouw studie met werken in een controlepraktijk

Ik hoop dat jullie een goede indruk hebben gekregen van onze nieuwe medewerkers. En hoe het is om werk en studie te combineren bij Audit To Be. Trekt dit jouw aandacht? Neem dan vooral contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking! 

Tot de volgende blog! 

Groetjes, Annemiek

Bekijk ook

Voorraadinventarisaties

31-12-2021

Hi allemaal! Daar ben ik weer met een nieuwe blog. Dit keer vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over de voorraadinventarisaties die rond deze tijd van het jaar plaatsvinden.December = voorraad tellenCorona of geen corona, in de decembermaand moet ook de voorraad weer geteld worden! De afspraken met klanten hiervoor zijn gemaakt en de eerste inventarisaties zijn al uitgevoerd. Hoe gaat zo’n voorraadinventarisatie er nou precies aan toe? Dat vertel ik jullie in deze blog.Het voorraadprocesWij starten met het maken van een afspraak met de klant. Tijdens deze afspraak....

Lees meer

Vervolg actualiteiten in de accountancybranche

07-12-2021

Hi allemaal, daar ben ik weer. Als vervolg op mijn voorgaande blog schrijf ik, Annemiek, deze blog samen met Anneloes. Anneloes is onze hr-stagiair én mijn tweelingzus. Zij verricht voor Stolp+KAB en Audit To Be....

Lees meer

Werkdruk in de accountancy, hoe gaan wij daarmee om?

21-10-2021

Hallo allemaal, in deze blog vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over de actualiteiten in de accountancybranche. Ik ga specifiek in op de werkdruk en het personeelstekort in de accountancy. Ook deel ik mijn visie....

Lees meer