Werken en leren: de ervaringen van Jill

20-07-2022

Jill de Leeuw is sinds september 2021 werkzaam bij Audit To Be. Ze combineert haar werk bij Audit To Be met een deeltijdstudie: Bachelor of Science in Accountancy. Hoe bevalt de combinatie werken en leren? In deze blog vertelt Jill over haar ervaringen. 

Studeren en praktijkervaring opdoen

"In 2021 slaagde ik voor mijn vwo-diploma en besloot hierna om een deeltijdstudie te doen. Vier dagen werken en één dag studie. Helemaal stoppen met studie vond ik erg zonde, maar vijf dagen in de week in een klaslokaal zitten, zag ik ook niet zo zitten. Toen kwam ik deze opleiding tegen, dit leek mij ideaal: toch aan het studeren, maar ook ervaring in de praktijk opdoen. Veel studies duren namelijk minimaal 6 jaar. Dat betekent dat je 6 jaar aan het studeren bent met een bijbaantje. Veel mensen waarschuwden mij. 'Jill, weet je het wel zeker? Het is een pittige studie hoor. Je moet goed plannen en gaat minder vrije tijd hebben.' Ik ben heel blij dat ik toch heb besloten het wel te doen!" 

Herkenning in werk en studie

"Ik had mij erop voorbereid dat het heel erg wennen zou zijn en in de eerste weken heel erg druk, maar dit valt mij reuze mee. Tuurlijk is het wel eventjes schakelen. Je bent ineens van negen tot vijf aan het werk en moet daarbij ook wat uurtjes aan studie zitten. Maar daarbij proef je wel al wat van het werk waarvoor je aan het studeren bent. Dit vind ik erg leuk. Je herkent namelijk in je studie al best wel wat van je werk. Dit maakt naar mijn idee het leren ook een stuk makkelijker. En dit werkt ook andersom: dat je iets in de studie leert en het daarna in de praktijk tegenkomt. De gedachte 'Waarom leer ik dit? Ik heb dit nooit meer nodig' komt dan ook bijna niet voor."   

Wat ik soms lastig vind

"Veel vriendinnetjes van mij hebben alleen een paar dagen in de week school. Daarbij werken ze een paar dagen wanneer het henzelf uitkomt. Dit is het enige wat ik af en toe lastig vind, met mooi weer kunnen zij beslissen om lekker naar het strand te gaan. Ik kan dit ook wel, alleen wel pas na werk."

Fijne sfeer op kantoor

"Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Ik denk wel dat de keuze van mijn kantoor daar een hele grote rol in speelt. Ik werk met leuke collega’s die altijd in de stemming zijn voor een gezellig praatje. Wij hebben veel leuke en verschillende klanten en het is geen ellebogencultuur bij ons op kantoor. Wanneer ik ergens tegen aanloop kan ik mijn vraag bij iedereen kwijt. Als ik tijd nodig heb voor mijn studie kan ik dit ook altijd aangeven. Toen ik begon aan dit traject dacht ik dat ik die extra tijd af en toe ook wel echt nodig zou hebben. Dit valt echter heel erg mee. Je moet zeker je tijd nemen voor je studie, maar wanneer je in de colleges je opdrachten al bij houdt en in het weekend enkele uurtjes er aan zit, heb je grotendeels al ingedekt. Zo houd je dus ook genoeg tijd over om nog gezellig wat met vrienden te gaan doen."

Meerdere vliegen in één klap

"Al met al ben ik dus banger gemaakt dan ik hoefde te zijn. Het is een wat pittigere studie, maar het is het zeker waard. Je bouwt al werkervaring op, verdient je centjes en kan dus wel gewoon sparen, maar volgt daarbij ook een goede studie. Naar mijn idee meerdere vliegen in één klap!" 

Werken en leren bij een controlepraktijk

Ben jij na het lezen van Jill haar blog benieuwd naar de mogelijkheden van werken én leren bij een controlepraktijk? Bij Audit To Be vinden we persoonlijke groei belangrijk en moedigen we deze ontwikkeling aan! Neem contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk ook

Praktijkopleiding tot registeraccountant (RA)

15-06-2022

Hallo allemaal, er is wat tijd overheen gegaan (busy season), maar hier ben ik weer met een nieuwe blog. Dit keer vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over de praktijkopleiding tot registeraccountant (praktijkopleiding assurance).Je hebt je theoretische opleiding afgerond, en nu?Na jaren strijden en vervolgens het afronden van de theoretische RA opleiding is het tijd voor het laatste onderdeel tot de felbegeerde titel van registeraccountant. De eindstreep is in zicht en enkel de praktijkopleiding dient nog te worden doorlopen. Dit houdt in dat je gedurende maximaal drie jaar....

Lees meer

Casestudy Zorg-Vuldig: “Ondersteuning op het moment dat het nodig is”

28-04-2022

Hallo allemaal, door busy season was het even wat rustiger op onze nieuwspagina, maar hier ben ik weer! Dit keer geen blog, maar een casestudy waarin één van onze klanten Zorgorganisatie....

Lees meer

Busy season: de eindejaarscontroles

01-02-2022

Hallo allemaal! Fris en fruitig in het nieuwe jaar ben ik er weer om jullie te voorzien van een nieuwe blog. Dit keer vertel ik, Annemiek Schoneveld, jullie meer over de eindejaarscontroles die per heden aanvangen. Ook....

Lees meer